Blog: Een veilige plek om te zijn.

"Iedere avond, net nadat het donker is geworden, stap ik onder de douche."

"Diezelfde douche waar ik met ons dochtertje in mijn buik die 9 maanden onder stond, haar liefhad en tegen haar praatte. En ook nu ga ik Iedere avond op de grond van diezelfde douche zitten, sluit in mijn ogen, leg mijn hoofd tegen de muur, voel het warme water en noem haar naam... Aimée, hoor je me? Ben je daar?"
 
Ik koester dit kleine momentje met haar.

"Dit deed ik ook toen ze nog in mijn buik zat en tekende ik iedere ochtend en groot hart op de deur van de douche, negen maanden lang."

"Dit was ook de douche waar ik onder stond toen ik net had gehoord dat ze was overleden en ik, met haar nog in mijn buik, naar huis werd gestuurd door de doctoren om ‘afscheid te nemen’, terwijl ik wist dat de grootste taak van mijn leven de volgende dag op me te wachten stond, bevallen van mijn overleden dochter."

 Veilige Plek Tess

"Ook nu teken ik iedere avond een groot hart, maar nu met daarin een kleiner hartje, voor Aimée. Voor mijn dochter, ons eerste kind. Ik voel me op die manier veilig en dichtbij haar.
En iedere avond vind ik de moed...
...om weer uit die douche te stappen, te gaan slapen en de volgende ochtend weer een nieuwe dag aan te kijken. Weliswaar zonder onze dochter, met een lege buik maar een hart vol liefde waarvan ik niet wist dat het bestond. De liefde van een moeder voor haar kind."
 
Wat is jouw veilige plek?
Kun jij je terugtrekken en even alleen zijn met je overleden kindje? Is er een plek waar jij je goed voelt en tegen hem/haar kan praten en zeggen hoeveel je van hem/ haar houdt?
 
"Ik zal de rest van mijn leven onder de douche tegen haar blijven praten en overal waar ik kom, teken ik een groot hart op de douchedeur, met een klein hartje in het midden, voor haar, maar ook voor mezelf. Omdat ik weet dat ze dichtbij me is."
- Door: Tess Daalhuizen
Tess is moeder van Aimée* en eigenaresse van een vijftal kinderdagverblijven in Utrecht en omgeving. Ze woont sinds kort met haar partner in de Bilt, na jaren in het centrum van Utrecht te hebben gewoond. Op 7 januari 2017 overleed haar dochtertje, een aantal dagen voor de uitgerekende datum, in haar buik aan een navelstreng omstrengeling.

Deel dit artikel