Indrukwekkende fotoserie via Mynd.nl

Voor het Honest Body Project legt Nathalie McCain al jaren moeders vast. In haar nieuwe boek heeft ze een speciaal hoofdstuk met foto’s van moeders die hun kind verloren zijn. De foto’s heeft ze gemaakt om vooral het taboe om te spreken over het verlies van een kind te doorbreken. 

jenniferDjpgs-9-of-43-1024x685

Nathalie McCain: “Ik ben nu onderdeel van de club,” zei ze. “Niemand wil ooit lid zijn van deze club. Niemand spreekt er ooit over, maar binnen enkele seconden, ben je lid. Ik had nooit eraan gedacht, ik was naïef.” Ze vertelt over het verlies van een kind, dat het anders is dan het verlies van een andere geliefde. Ze is echter niet bang om over haar dochter te praten. “Elke keer dat ik de kans heb om over haar te praten, ja, ik mis haar, maar ik geloof dat ik haar eer door haar naam te noemen. Wees niet bang om haar naam te noemen. Ik ben niet bang om deze te horen. Ik zal misschien huilen, maar dat zijn tranen van liefde en blijdschap dat je haar herinnert.”

jenniferDjpgs-16-of-43-1024x685
“Het verliezen van een kind verandert je voor altijd. Het is alsof de hand van God naar beneden reikt en je ziel vastgrijpt, het van je lichaam losrukt. Het zal voor altijd je visie op de wereld veranderen. Je ziet de wereld door de ogen van iemand die echte liefde kent. Terwijl je van de as herrijst zorgt het dat je ziel verlicht wordt.”

Kijk hier voor het artikel op Mynd. 
(Bron: PopSugar, hoofdbeeld: Unsplash)
 
(Bron: PopSugar, hoofdbeeld: Unsplash)

De hele fotoserie zie je hier. Teksten zijn in het engels. 

Is jouw kindje overleden en wil je een fotoserie als blijvende herinnering aan je prachtige kindje, bel dan naar 06 533 99 244 (24 u/dag).

Deel dit artikel