Blog: Op de pedalen voor Lars

"Slechts vier maanden was ons zoontje Lars overleden toen Margriet en ik voor hem en voor Stichting Make a Memory in september 2016 de Mont Ventoux opliepen", vertelt Wouter, de vader van Lars. "We twijfelden geen moment toen we het foldertje bij de prachtige foto’s van ons kind lazen en gaven ons direct op.
Het gaf ons weer een doel in het leven, dat op dat moment zo uitzichtloos leek."

"Pas achteraf beseften we ons hoe snel dit al was, maar nu nog steeds waren juist deze vijf dagen met de andere deelnemers en de vrijwilligers de fijnste dagen die we sinds Lars zijn overlijden hebben gehad.
"Absoluut spannend in het begin..."

"Maar de warmte en de intieme sfeer zorgden er al snel voor dat we ons heel relaxed voelden. Het was zo fijn om met een groep mensen te zijn die je niet hoeft uit te leggen hoe je je voelt, die het heel goed snappen dat je het ene moment kunt huilen en vijf minuten later met elkaar kunt lachen. "
 
"Een kuur-week heb ik het daar wel genoemd en dat was ook zo. Het verhaal van je kindje doet er toe en je kunt het daar vertellen zonder dat mensen het moeilijk vinden hierop te reageren. De contacten die we er aan over hebben gehouden zijn bovendien heel waardevol en we spreken zo nu en dan ook af met fijne mensen die we daar ontmoet hebben."
Denk je dat je het niet redt? Ik durf te wedden van wel!

"Bovenop de Ventoux ben je dichter bij je kindje en die gedachte, samen met alle andere aanmoedigingen, zorgt ervoor dat iedereen het haalt. Ik zal je persoonlijk naar boven juichen, want ook ik ben er weer bij dit jaar! Op de fiets dit keer en halen zal ik het!"
 
Voor meer informatie en inschrijving, kijk op www.opdepedalen.nl

OPdepedalen2
Door: Wouter de Jong, vader van Lars

Deel dit artikel