Blog: Een kleinkind verliezen, hoe beleef je dat en wat helpt?

Op 1 februari 2016 werd de kleindochter van Gerard en Sandra, Jenny-Logan, met 34 weken stil geboren. Er was totaal geen aanleiding en alles leek goed te gaan gedurende de zwangerschap. Een droom spatte ook voor hun als opa en oma uiteen en een intens verdrietige periode volgde. Hun dochter en schoonzoon zo verschrikkelijk ontdaan en verdrietig zien, was daarnaast bijna ondragelijk voor hen.
Hoe kun je  als opa en oma daarmee omgaan?

"Wij probeerden zoveel mogelijk met elkaar en bij Logan te zijn. Een liefdevolle kraamverpleegster heeft hen over het bestaan van Make a Memory geïnformeerd en uitgelegd hoe deze stichting werkt. Op de 3e dag kwam er een fotografe en zij heeft op zo’n mooie integere manier prachtige foto’s gemaakt." zegt oma Sandra.
Voor altijd een herinnering

"De foto's werden van Logan gemaakt, maar ook samen met haar papa en mama. De fotografe was een hele lieve dame en wij hebben zoveel bewondering voor haar. Vrijwillig foto’s maken bij families die intens verdrietig zijn omdat zij een kind gaan verliezen of hebben verloren. Heel erg knap."

De foto’s waren binnen 5 dagen binnen. Je hoeft er niet naar te kijken als je dat niet kunt, maar je hebt ze in ieder geval. Oma Sandra kijkt elke dag even naar de foto van Logan. "Dan geef ik kusjes en praat met haar. Soms lukt dat zonder tranen en met vreugde."

"De foto's helpen me."
Oma Sandra: "Wij zijn ontzettend dankbaar dat er een stichting als Make a Memory bestaat. Deze stichting verdient het om gesteund te worden. Het is zo ontzettend belangrijk voor de nabestaanden en met name de ouders. Hoe verdrietig het ook is, maar tijdens het maken van de foto’s gebeurt er gewoon iets. Een gevoel wat je niet kunt beschrijven als je het niet zelf van dichtbij hebt meegemaakt."

Opa Gerard en oma Sandra hebben ook een donatie gedaan aan Make a Memory en ze hopen dat deze stichting nog lang dit mooie werk mag voortzetten. 
- Door: Gerard en Sandra , opa en oma van Jenny-Logan. 

Doneren aan Make a Memory? Klik hier

Wil je ook je verhaal kwijt? Dit kan ook op het forum van Monuta: Wie Troost Mij?

Deel dit artikel