Een plek om je verdriet juist even te vergeten, van je af te schreeuwen, dansen of zingen. Plaatsen die speciaal voor jullie kunnen worden, waar je kunt herdenken en herinneren; een plekje in huis, pluktuin, monument of begraafplaats. Zolang je daar jezelf kunt zijn. Heb je zelf plaatsen waar je kracht uit hebt geput en wil je die delen? Mail naar martine@troost.nl.
Rouwretraite; rouwen op vakantie?
Rouw in een paradijselijke omgeving kan dat? ​In een geheel andere en veilige omgeving met elkaar praten, erkenning vinden en op zoek gaan naar jouw eigen invulling van het rouwproces.
Waterkinderen en Jizo beeldjes in Japan
Jizo is de beschermer van mensen in nood en dan in het bijzonder van reizigers en kinderen. Maar hij is vooral bekend als beschermer van de ongeboren of doodgeboren kinderen . In deze hoedanigheid wordt hij wel Mizuko Jizô (waterkind Jizo) genoemd.
Vlinderrotsen
Een vlinderrots is een zwerfkei waar ouders hun kind alsnog een herdenkingsplekje kunnen geven. Zij kunnen hun kind gedenken met een glazen vlinder die op de rots wordt bevestigd.
Opa & Oma Troost Wandeling
Een half woord, een blik, een arm, het begrijpen, een luisterend oor en een traan was voldoende om elkaar in de diepte van ons zijn te ontmoeten. Zondag 15 oktober is er weer een Troost Opa en Oma Wandeling. Opa's en oma's van overleden kindjes ontmoeten elkaar bij de Veldkeuken in Amelisweerd. ​
De Gedenkplaats - Fort Nigtevegt
De Gedenkplaats is een onderneming van Marian van Weert. Met de Gedenkplaats wil zij nabestaanden een veilige plek geven in de natuur om een overleden dierbare te gedenken. Naast het management van de Gedenkplaats begeleidt ze nabestaanden bij de vormgeving van een gedenkteken.
meer plaatsen