Landelijke ontmoetingsdag Gebroken hart 13 januari 2018

Ontmoetingsdag georganiseerd door "Als kanker je raakt"

Wanneer je kind sterft, stopt de wereld. Je hart breekt. Het leven verandert totaal. Je gezin is anders, het mist een stuk… Intens verdriet en gemis beheersen je. De impact op je leven, je gezin en je relatie met je partner is groot. Dingen waar anderen zich druk om maken ervaar jij nu heel anders. Je voelt je vaak onbegrepen en alleen.

Intens verdriet en gemis beheersen je. De impact op je leven, je gezin en je relatie met je partner is groot. Dingen waar anderen zich druk om maken ervaar jij nu heel anders. Je voelt je vaak onbegrepen en alleen.

Emoties borrelen naar boven en vragen stapelen zich op… Waarom mijn kind? Waarom moest mijn kind zo lijden en wat is de zin ervan? Waar vind ik hulp en troost? Waar en wie is God voor mij in dit alles? Hoe moet ik verder? Hoe houd ik mijn gezin draaiende? Hoe geef ik aandacht aan mijn andere kinderen, mijn partner en aan mijzelf? Kan en mag ik nog genieten van het leven?

Verder leven met een gebroken hart is niet makkelijk, maar het is wel mogelijk. Het is een balanceren tussen verdriet, gemis, heimwee… en beetje bij beetje je leven weer opbouwen, met je gezin, je partner en anderen. Een leven dat nooit meer zal zijn zoals het ooit was – maar voor altijd met een hart vol liefde voor je overleden kind.

De dag wordt geleid door Marian Verweij en Kristien Rocha, beiden moeder van een overleden kind, en door Rita Renema-Mentink, geestelijk verzorger en directeur van Als kanker je raakt. Gastspreker is Pieter Both. Hij is predikant en auteur van het autobiografische boek “Dag zeggen. Dolen in rouw”.

Na een heerlijke lunch gaan we er op uit om elkaar te ‘ontmoeten’. Samen wandelen, delen, luisteren, bemoedigen, troosten. Ieder heeft een eigen verhaal van een uniek kind. Als lotgenoten ligt onze sterkte in de herkenning, het begrip, het aanvoelen van de ander. Stap voor stap wordt iedere ouder helper en geholpene en gaan we met elkaar de weg van rouw naar mogelijk herstel.

Deze ontmoetingsdag vind plaats in  Conferentiecentrum Betteld Het Brandpunt,Postweg 18 3941KA in Doorn.

Ben je moeder of vader van een overleden kind? Dan ben je van harte welkom. Of misschien ken je wel ouders voor wie deze ontmoetingsdag waardevol kan zijn. Meer informatie en inschrijven kan hier
Bron: Als kanker je raakt
Informatie over de bijeenkomst vind je hier

Deel dit artikel