De Troostkamer

Troost is het bemoedigen van iemand die lichamelijk of geestelijk lijdt en het verzachten van diens pijn.
Troost kan geboden worden met woorden, maar ook door lichamelijk contact of door een gebaar, zoals het schenken van iets moois.

Het is fijn om getroost te worden maar het is ook mooi om zelf troost te mogen schenken aan iemand die je dierbaar is. 

Vanuit dit gevoel is enkele jaren geleden de wens ontstaan om ‘de Troostkamer’ te beginnen. Een winkel, in een huiselijke sfeer waar je geïnspireerd wordt door allemaal mooie, kleine, liefdevolle cadeaus die allen met evenveel zorg en aandacht zijn uitgezocht. 

Het is fijn als een dierbare troost kan gebruiken dat je een gebaar kunt maken, door iets uit te kiezen uit een assortiment waar je alleen maar stil van kan worden. Iets tastbaars, iets om te koesteren en bij je te kunnen dragen in tijden waarin het leven soms even heel onbegrijpelijk is. Het is ook fijn om gewoon zomaar iemand iets te schenken, zonder dat daar een specifieke reden voor hoeft te zijn!

Lieve, bijzondere, troostrijke en betaalbare cadeautjes voor elk moment in het leven. De Troostkamer organiseert ook wandelingen en workshops om herinneringen te koesteren, om verdriet te verwerken. Op bepaalde dagen is er een rouw therapeute aanwezig. In de Troostkamer is iedereen welkom.

logoDeTroostkamer
 
Tip van de redactie

Wat?
De Troostkamer

Waar?
Zoetermeer

 

Deel dit artikel