Nationaal KinderBomenBos

Het Nationaal KinderBomenBos is 20 hectare groot en groeit in Benthuizen (Zuid-Holland) als onderdeel van het recreatiegebied “het Bentwoud”, aangelegd door de Provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer is de eigenaar van het bos. 

Papa’s en mama’s, oma's, opa's, vrienden, vriendinnen, tantes, ooms, kortom, in principe kan iedereen een Levensboom bestellen voor een kind(je) dat is overleden. Het spreekt vanzelf dat de ouders hiermee vooraf akkoord te zijn. De bestelde Levensbomen worden geplant in het Nationaal KinderBomenBos van het Bentwoud in de gemeente Alphen aan de Rijn.

Door het bestellen van een Levensboom ontvangt u na de betaling een op naam gesteld Levensboomcertificaat. Een mooie, blijvende herinnering aan een overleden kind(je). Tevens ontvangt u een uitnodiging waarbij u in de gelegenheid wordt gesteld om de Levensboom zelf te komen planten in het Nationaal KinderBomenBos in het Bentwoud (plantdag is 10 november 2018). Een Levensboom kost eenmalig € 295,00 euro. Naast het persoonlijk planten van de Levensboom wordt de boom gepersonifieerd.

Het ontwerp en idee is van de directeur Stichting Nationale Boomfeestdag, Peter Derksen. Het bos bestaat uit 5 cirkelvormige Bomenkamers. Er is 1 Geboorteboom-kamer en 4 Levensbomen-kamers. In de Levensboom-kamers groeien Italiaanse Populieren en in de Geboorteboomkamer Haagbeuken. Per Bomenkamer kunnen zo’n 500 bomen geplant worden. Elke Levensboom wordt gekoppeld aan een overleden kindje en zal dus individueel herkenbaar blijven. Centraal in het bos groeit een Bomencirkel, bestaande uit 12 Witte Abelen. Het getal 12 is belangrijk in de mythologie en het Christelijk geloof. In dit bos symboliseert het de 12 provincies (het is een nationaal bos), de 12 maanden van het jaar en de 12 sterrenbeelden. Kortom een verwijzing naar het kind.


 
Meer informatie op de website. 
Kinderbomenbos
http://kinderbomenbos.nl/

Deel dit artikel