Troost.nl LIVE

​Op zondagmiddag 29 januari 2017 is het gelukt, de meeste gasten van Troost.nl LIVE hebben liefde, moed en kracht ervaren op de prachtige locatie, Kameryck. Het werd een middag waar de gasten het eventjes warm van kregen, waar ze zich een beetje konden verliezen in woorden, natuur, muziek, meditatie en comfort food. En waar iedereen weer eventjes op adem kon komen...Na binnenkomst met koffie en thee van Yogi Tea en Troostkoekjes, werd de middag geopend door Caroline de Cristofaro, die iedereen welkom heette en Martine Scholte van Troost.nl en Rian van Schaik van Make a Memory introduceerde. Tijdens deze middag waren er diverse mogelijkheden om Make a Memory te steunen; kaartverkoop, donatieboxen en de Geef Gul Pot.

Martine vertelde over de hartverwarmende reacties die de website de afgelopen maand heeft gekregen, dat de site met support van Aimfor, Ilse in Vorm, TMS en Vrije Stijl mogelijk is gemaakt en wat de ambities zijn van Troost.nl om meer geld op te halen voor Make a Memory.
reacties op Troost.nl
klik voor popup

Ook werd het eerste mooie Herinneringsboek, geïllustreerd door Roos Sanders, uitgereikt door Rian aan de familie Schaar, die hun dochtertje verloor afgelopen december. Het boek is erg belangrijk om alle herinneringen van je kindje in op te kunnen schrijven en bewaren. Het boek is via Make a Memory te koop voor €14,95. Dit bedrag komt volledig ten goede van de stichting.

IMG_2060

Daarna startte de kickoff van MOERSKRACHT. Audrey Loman, Jeannette Rietberg, Elsemiek Corvers en Suzan Hilhorst werden door Caroline geïnterviewd over hun stuwende MOERSKRACHT na het overlijden van hun kind. Want wat maakt het dat je in staat bent om door te gaan, om zelfs na een tijdje een positieve draai te geven aan de meest verschrikkelijke gebeurtenis van je leven? Meer over dit inspirerende en krachtige interview binnenkort te lezen en zien. 
 
'You feel like a natural woman' 

Met dit prachtige nummer, gezongen en gespeeld door de waanzinnig goede band Re:Discovered, werd het startsein gegeven voor de Troost Carroussel.
 
Activiteiten in groepsverband die een troostende werking hebben en ook te vinden zijn op de website.
 
'Iets doen met je verdriet'

Plaatsen: Anne Noorman, wandelcoach, nam de gasten mee in de omgeving van Kameryck, de weidse uitzichten zorgden voor inzichten, mooie gesprekken en even een frisse neus.

Tip: De mini workshop meditatie van Suzanne Beukema, gaf ruimte, focus, verbinding, een connectie met elkaar. 

Tip Suzanne Beukema 

Proeven: De warme pompoensoep van chefkok Martin en Sligro naar recept van Janneke Vreugdenhil en Bart Houbens Worstenbrood waren het ultieme comfortfood van de middag.

Lezen: De bibliotheek waar Floortje Agema, naast de haard, haar rake gedichten voorlas. Zij zorgde met haar voordracht voor de nodige emoties. De boeken in de kast zijn veelvuldig opengeslagen. 

IMG_1997 Troost.nl LEZEN

Horen/Zien: Het zangtrio Anne, Renate en Samantha met hun prachtige luisterliedjes, zorgde ervoor dat iedereen stil was. Het nummer  van Blof 'Zo Mooi' zorgde voor tranen van herinnering.

Tot slot kwam iedereen nog samen om even na te praten met een kop thee en speelde de band 'My love, is your love en your love is my love.'
Het gevoel wat we met elkaar deelden, veel liefde, moed en kracht. Om mee naar huis te nemen. 

 
Bekijk hier een foto impressie. 
Reageren? Graag! Mail naar martine@troost.nl 

 

Deel dit artikel