Vlinderveld; een plek voor te vroeg overleden baby's

Beslissen wat je wilt doen met je overleden kindje is een opgave die bijna niet te volbrengen is, maar toch het moet gebeuren. Wanneer je je kindje verliest voor 24 weken zwangerschap en je wilt je kindje begraven, kun je nu op het Vlinderveld in Almere terecht. 

Op het Vlinderveld krijgen ouders voor vijf jaar een plek toegewezen. Daardoor liggen de grafrechten lager. De plaats kunnen ouders op je eigen manier inrichten. Op de begraafplaats is plek voor dertig kindjes. Nu zijn er twee baby's begraven.

Pas als een kindje met 24 weken wordt geboren, is het verplicht om het kindje te laten begraven of cremeren. Het Vlinderveld is er dan ook speciaal voor ouders wiens kind op nog jongere leeftijd overleed, te steunen. Het is voor het eerst dat in Nederland zo'n begraafplaats is geopend. In Ermelo bestaat al wel een gedenkmuur met de namen van kindjes die er zijn gecremeerd, maar in Almere is de eerste begraafplaats voor zeer jong overleden baby's.
Tuintje in je Hart
Indien je zoekt naar een originele mooie manier om je kindje te gedenken op zijn of haar grafje, dan zijn de mozaik stenen van Tuintje in je Hart zeer bijzonder. Je kunt zelfs zelf met je partner een middag aan de slag om dit voor je kindje te maken. Meer informatie kijk op de Facebook pagina.

Tuintje in je hart Tuintje in je hart 3
Bron: AD

Meer informatie bij Begraafplaats en Crematorium Almere
 

Deel dit artikel