Het bos van Amelisweerd en de Veldkeuken

Troost Oma & Opa Wandeling

Op 4 juni hebben opa's en oma's van overleden kindjes voor het eerst gewandeld samen. Met elkaar, hun verhaal delen, troostend wandelen in de natuur bij Utrecht. De eerste reacties: fijn, warm en goed. En...Er zit een vervolg in, en dat is het beste resultaat. Voor ieder die een kindje mist. Landgoed Amelisweerd is gemaakt om te wandelen. Het landgoed aan de Kromme Rijn kan dan ook erg druk zijn in zonnige weekenden. Laat je niet weerhouden, er is ruimte genoeg in het prettige bos en op de mooie, rechte lanen. Amelisweerd is echt een oase van groen en rust in de drukke Randstad. 
Imposante landhuizen

Oud is Amelisweerd ook al: het landgoed wordt voor het eerst genoemd in het jaar 1224. Het bestaat uit Oud- en Nieuw-Amelisweerd, beide gesierd met een imposant landhuis waar deze wandeling langsvoert.
Lodewijk Napoleon Bonaparte

Van 1808 tot 1810 was heel Amelisweerd in het bezit van koning Lodewijk Napoleon Bonaparte (het broertje van). Hij wilde van het landgoed de koninklijke residentie maken en op Oud-Amelisweerd gaan wonen. Om onbekende redenen bracht hij uiteindelijk maar 8 dagen door in het landhuis.

Brunchen met overheerlijk brood
Langs de Krommerijn, in het koetshuis van landhuis Oud Amelisweerd vindt u de Veldkeuken. Op de menukaart staat puur en lekker eten; 100 % biologisch en boordevol ingrediënten van de historische moestuinen op het landgoed. Ze serveren ontbijt, lunch en diner met het beste brood uit eigen bakkerij. En taart! 

Veldkeuken

Op zondag 15 oktober starten we om 10:30 uur. Wil je mee? Stuur een mail naar martine@troost.nl.

Bron: Frank Wandelt & de Veldkeuken
 

Deel dit artikel