Comfort food: Eten wat je troost, waar je het warm van krijgt, eten wat voor verbinding zorgt. Familie en vrienden nemen eten mee; een ovenschotel, soep of iets lekkers gebakken. Handig, makkelijk en heel lief. Als je zelf aandacht hebt voor het maken van eten en drinken, door een fijn recept uit te zoeken, boodschappen te doen, tijd te nemen in de keuken, helpt het je de dag door en denk je even aan iets anders. 
Courgette met munt, basilicum en pijnboompitten
Als je courgettes een beetje TLC (tender loving care, oftewel: aandacht) geeft, kun je er waanzinnige dingen mee maken. Neem nou dit bijgerecht van gebakken courgette met munt, basilicum en pijnboompitten. Groente om je vingers bij op te eten.
Goddelijke perzik crumble
Met deze perzik crumble zit je goed: warm uit de oven is ‘ie op z’n lekkerst. Vooral met een bol koud vanille-ijs (of mascarpone!) erbij.
Lintensalade van wortel, courgette met goudsbloemen en basilicum
Een kleurrijke salade, boordevol verse ingrediënten die goed voor je zijn.
Schoenlapperstaart; eeuwenoude smullerij
Deze taart schijnt al eeuwen lang te worden gebakken. De oorsprong van het recept terug gaat tot in de Gouden eeuw. Dat schoenlapper schijnt uitsluitend te maken te hebben met het uiterlijk van de taart …. het is net een ouwe zool.
Taco’s met zalm en avocado-mangosalsa
Een tafel vol? Dan zijn taco's een hit. Deze met avocado-mangosalsa met zalm zijn om je vingers bij af te likken.
meer proeven