Pasta met zelf gemaakte pesto; snel en verrukkelijk

Zelf maken die pesto! Een heerlijk en makkelijk gerecht én comfort food. Je kunt de pasta samen met de groenten, zoals spruitjes, haricots vert, peultjes, erwtjes, venkel serveren. 

Pasta Pesto

Eerst de pesto:
Basilicum
Rucola
Knoflook
Parmezaanse kaas
Zakje pijnboompitjes
Sap van 1 citroen
Olijfolie
(Peper & zout)

Rooster de pijnboompitjes net genoeg bruin. Pas op, want deze gaan heel hard in de pan. Snijd de kaas in kleine blokjes, die goed door de blender/staafmixer kunnen. Doe in een kom een flinke scheut olijfolie, daarbij de pitjes, kaas en de basilicum. En de knoflook indien gewenst. Zorg dat je nog een beetje van alles achter de hand hebt, zodat je het op smaak nog kan bijsturen. Als laatste het citroensap. Zet de blender aan, en mix totdat en een smeuige pasta wordt. Doe er nog een beetje pitjes, sap, olie, kaas, zout en peper, op smaak bij. 

Kook/stoom de groenten tot ze beetgaar zijn en daarna de pasta. Gooi alles bij elkaar tot een goede mix. En smullen maar. Heerlijk met nog wat zongedroogde tomaatjes of cherry tomaatjes en een salade. 
Foto: Jamie Oliver
Recept: Martine Scholte

Deel dit artikel