Gepofte zoete aardappel met feta, chilipeper en koriander

Voor 2 personen:
2 zoete aardappels
1 - 2 rode chilipepers, (met of zonder zaadlijsten) in ringetjes gesneden
een handvol vers korianderblad, grof gesneden
125 gram zachte (schapen)feta
extra vergine olijfolie
 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappels schoon en prik ze rondom een paar keer in met een scherp mesje. Verpak ze in aluminiumfolie en pof ze in een uur tot 5 kwartier gaar in de oven. Leg de aardappels op twee borden en vouw het folie open. Snijd de aardappels in de lengte doormidden. Verkruimel de kaas erboven en bestrooi royaal met peperringetjes en koriander. Besprenkel royaal met olijfolie.

Recept Zoete aardappel Janneke Vreugdehil
 
Recept: Janneke Vreugdenhil
Janneke Vreugdenhil_1
'Eten zoals eten bedoeld is', schrijft Janneke in het voorwoord van Comfort Food. 'Om het leven te vieren - ook als het eventjes tegenzit. Over de geur van versgebakken spek in de ochtend, de troost van roeren in een pan risotto en het verband tussen chocolade en geluk.'
Fotografie: Sean Fitzpatrick (www.seanfitzpatrick.nl)

Deel dit artikel