Salade van veldsla, avocado, walnoten en een zachtgekookt eitje

Walnoten helpen je stemming te verlichten en dragen bij aan een goede nachtrust.
Meer info over walnoten? Kijk hier

Voor 1 persoon:
2 handenvol veldsla
een klein handje walnoten
1 rijpe avocado, in schijfjes
1 ei
2 theelepels balsamicoazijn
2 eetlepels extra vergine olijfolie
 
Rooster de walnoten in een droge koekenpan (of op een bakplaat in de oven) tot ze beginnen te kleuren. Hak ze grof. Schil de avocado en snijd in plakjes. Kook het ei in ongeveer 4 minuten zacht.

Verdeel de veldsla, de avocado en walnoten over een bord. Besprenkel met balsamico en olijfolie en bestrooi met een snufje zout en versgemalen peper. Laat het ei schrikken, pel het en leg het in het midden van de salade. Strooi er nog een snufje zout over en val aan.
Recept: Janneke Vreugdenhil
Janneke Vreugdenhil_1
'Eten zoals eten bedoeld is', schrijft Janneke in het voorwoord van Comfort Food. 'Om het leven te vieren - ook als het eventjes tegenzit. Over de geur van versgebakken spek in de ochtend, de troost van roeren in een pan risotto en het verband tussen chocolade en geluk.'

Deel dit artikel